Supa de legume cu cus-cus

de RODIMUR in Supe, 18 Noi 2020 | 5442 vizualizari

 

Nici bine nu s-a terminat supa cremă de morcovi și țelină, că soțul meu a spus să fac tot o supă de legume, pentru că este mai ușoară, mai plăcută. Așa că am făcut o supă de legume economică, ușoară, chiar dietetică, în care am adăugat cus-cus. Și ne-a plăcut foarte mult...
Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de supă.

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi roz
  • 2-3 morcovi
  • 1-2 pătrunjei
  • 1/2 țelină medie
  • 1 ceapă galbenă
  • 4 căței de usturoi
  • 8-10 roșii cherry
  • 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • sare
  • piper boabe
  • 100 grame de cus-cus
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de legume cu cus-cus:

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se completează cu apă caldă, când este cazul.

Se curăță ceapa și usturoiul, se spală și se pun întregi la fiert, în oala cu rădăcinoasele. Se mai adaugă în oală și câteva boabe de piper.

Se curăță cartofii, se spală, se taie și se adaugă în oală, când celelalte legume sunt fierte pe jumătate.

Între timp se aleg, se spală, se zvântă și se toacă frunzele de pătrunjel.

Se fierbe cus-cusul timp de 8 minute, în apă clocotită cu sare. Când este gata fiert, se strecoară, se clătește cu apă rece și se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă bine.

Se spală roșiile cherry și se adaugă în oală pentru ultimul clocot, timp de 4-5 minute, la foc mediu. Se adaugă apoi și cus-cusul fiert și strecurat, pentru ultimele 2-3 minute de preparare.

Se scot din supă ceapa și cățeii de usturoi și se aruncă. Se adaugă, pentru ultimele 2-3 minute de fiert, 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui, pentru a da supei un aspect frumos. Se condimentează supa, după gust, cu sare și piper. Apoi se presară pătrunjel tocat, se ia oala de pe foc și după 10 minute ”de odihnă”, supa se poate servi.

TIPS-URI

1

Folosiți cartofi roz, care nu se sfărâmă la fiert.

2

Tăiați legumele grosier și adăugați cartofii în oala cu rădăcinoasele, atunci când acestea sunt pe jumătate fierte.

3

După ce au fiert, scoateți ceapa și cățeii de usturoi din supă și aruncați-i.

4

Folosiți roșii cherry tari și fără defecte, care nu se vor sfărâma dacă vor fierbe la foc mediu, timp de 4-5 minute, pentru că pielița lor este rezistentă. În schimb, vor da un aspect frumos supei, în farfurie.

5

Puteți folosi și alte tipuri de paste mici.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de legume cu cus-cus" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de mazare cu susan